Stanisław Jamrozik
Bio-food Roztocze

Stanisław Jamrozik jest kluczową postacią na polskim rynku żywności ekologicznej, znanym przede wszystkim jako założyciel i Prezes Zarządu firmy Bio-food Roztocze Sp. z o.o.
Jest przedsiębiorcą i wizjonerem, uznawanym za jednego z pionierów przetwórstwa ekologicznego w Polsce. Kierowana przez niego firma, Bio-food Roztocze, to przedsiębiorstwo rodzinne z siedzibą w Józefowie na Roztoczu, które odniosło sukces, koncentrując się wyłącznie na produkcji certyfikowanej żywności “bio”.
Działalność Stanisława Jamrozika skupia się na przetwórstwie ekologicznych owoców i warzyw, pozyskiwanych w dużej mierze od lokalnych rolników z czystego ekologicznie regionu Roztocza. Firma pod jego kierownictwem specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości soków, w szczególności soków typu NFC (Not From Concentrate – tłoczonych bezpośrednio), a także mrożonek, dżemów, konfitur oraz syropów.
Dzięki jego zaangażowaniu, Bio-food Roztocze stało się jednym z wiodących zakładów w swojej branży, promującym polską żywność ekologiczną zarówno na rynku krajowym, jak i na rynkach zagranicznych.
